Graham’s Port

Port is een versterkte wijn, dat wil zeggen dat er tijdens de gisting alcohol aan de wijn is toegevoegd. Zodra de gistende wijn ongeveer 6 procent alcohol bevat gaat er pure wijnalcohol bij, waardoor het alcoholgehalte in één klap stijgt tot 18-20 procent. Dit overleeft de gist echter niet en slaat dood bij een alcoholpercentage van 14-15 procent. De nog niet vergiste suiker blijft in de wijn achter en geeft Port zijn zoete smaak. Binnen de Europese Unie mag alleen Port uit Portugal het label port dragen.

Verschillende soorten port

Bij Graham’s Port wordt een scala aan port geproduceerd. Elke Port van Graham’s is gericht op een specifieke behoefte! Van een Ruby Port tot een Aged Tawny port. Het aanbod van Graham’s Port wordt onderverdeeld in vijf verschillende categorieën:

  • Ruby Port
  • White Port
  • Tawny Port
  • Vintage Port
  • Aged Tawny Port

Missie Graham’s Port

Het doel van Graham’s Port is sinds de oprichting in 1820 al duidelijk: Dé specialist zijn in de productie van de allerbeste Port. Alleen de beste druiven worden gebruikt en het rijpingsproces vindt plaats in authentieke eikenhouten vaten. Graham’s blijft vooruitstrevend en balanceert traditie met de hedendaagse technologie om de fijnst mogelijk Port te kunnen maken.