Altijd al meer willen weten over wijn? dan is dit je kans. Wij organiseren in samenwerking met Esther Meijer (RegisterVinoloog) van AnyWine  wijncursussen die bestaan uit twee delen namelijk SDEN 1 en SDEN 2. De avonden vinden plaats in ons eigen proeflokaal achter onze slijterij in Steenwijk. Heb je belangstelling geef je dan snel op we kunnen maximaal 15 cursisten plaatsen en vol = vol. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer 3 uur per avond.

Wijnvignet  SDEN 1

Cursus Wijnvignet een eerste kennismaking met wijn!

Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? Dan is deze wijncursus ideaal. In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt. Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven.

Prijs: € 115,00 euro, inclusief cursusboekje. Bijkomende kosten voor het examen/ diploma zijn 15,00 euro. Het examen vindt plaats op de 2e cursusavond. De data voor deze eerste kennismaking cursus zijn maandag 25 maart en 8 april 2019.

————————————————————————————————————————————

Wijnoorkonde  SDEN 2

De tweede wijn(proef)cursus van 5 avonden is een combinatie van “leren” en “gezelligheid” en biedt een basis (niveau SDEN 2) voor iedereen die iets meer over wijn wil weten!

Hoe proef ik wijn?
Wat vind ik lekker?
Welke gerechten kies ik bij deze wijn?
Wat leert een etiket over de wijn, die in de fles zit?
Hoe wordt wijn gemaakt en welke druivenrassen zijn er?
Waar wordt wijn gemaakt?

De wijnen die je proeft zijn zorgvuldig uitgezocht, kunnen uit de hele wereld afkomstig zijn en sluiten aan op het onderwerp van de avond.

De kosten voor de tweede cursus bedragen € 280,- p/p inclusief boek. De data zijn dinsdag 21 en 28 mei en 4, 11 en 18 juni 2019.